Kaishinkan Aikido Rotterdam
Ontspanning door inspanning
 

Over aikido

Ons aikido

Ons aikido kenmerkt zich door veel nadruk op gezonde, ontspannen bewegingen en veiligheid. Tijdens de training zijn we aandachtig en bewust bezig met ons eigen lichaam en dat van onze trainingspartner. We leren vallen en aanvallen neutraliseren. De trainingen zorgen voor zelfvertrouwen, soepelheid, reactievermogen en vitaliteit en maken en houden je fit. Aikido training zorgt voor een gevoel van tevredenheid en trots. 

Aikido kan zowel een intensieve training voor het hele lijf zijn, door veel rollen en vallen, als ook een training voor aandacht en bewustzijn, met weinig lichamelijke inspanning. Hierdoor zijn er ook bij lichamelijke beperkingen veel trainingsmogelijkheden. Wij proberen je training aan te passen aan jouw voorkeuren en mogelijkheden.


De leden zijn een gevarieerde groep mensen met als gemene deler het plezier in aikido.  Zie onze fotogalerij voor een eerste indruk. Kom vooral een keer meedoen om te zien of aikido ook bij jou past!


Geschiedenis

Aikido is ontwikkeld door Morihei Ueshiba (1883-1969) en als Budo-discipline relatief nieuw. De basisprincipes en technieken zijn echter terug te voeren tot oude disciplines als AikiJutsu, JuJutsu en zwaard- en stokkunsten. De traditionele krijgskunsten waren er primair op gericht om een tegenstander te overwinnen. Het moderne Aikido kent geen competitie en is een bewegingsleer die de fysieke en mentale gezondheid van de beoefenaar ten goede komt.

Grondlegger

Morihei Ueshiba, de grondlegger van Aikido, werd geboren op 14 december 1883 in de Wakayama provincie te Japan. Hij was in zijn jeugd veel ziek en nogal zwak, wat ervoor zorgde dat hij liever binnenshuis bleef om boeken te lezen in plaats van dat hij buiten ging spelen. Zijn vader zorgde ervoor dat hij ging zwemmen en sumo worstelen waardoor hij fysiek sterker werd.

morihei3
morihei4

 

Lees meer