Kaishinkan Aikido Rotterdam
Ontspanning door inspanning
 

Dojo informatie

Locatie

Kaishinkan traint in sportcentrum Kralingen, Slaak 15, Rotterdam. Na binnenkomst door de linksaf, trap op en dan vind je de zaal aan je rechterhand. Sportcentrum Kralingen ligt op loopafstand van metro- en tramhalte Oostplein.


Contributie

De contributie voor volwassenen bedraagt € 35,= per maand. Hiervoor kun je zo vaak komen trainen als je wil (zie de lestijden). Het inschrijfgeld is € 25,=.

De contributie is een bijdrage aan de vereniging die daarvan de kosten betaalt (huur, afschrijvingen, e.d.). De leraren zijn allen vrijwilligers.


De leraren

John Goverts, 6e dan
Philippe Notenboom, 5e dan
Marije Nijkamp, 3e dan
Ben Leung, 4e dan
Alex Savtchenko, 3e dan
Trudeke Sterringa - Goverts, 5e dan

De vereniging is aangesloten bij de Aikido Federatie Nederland (AFN) en via de AFN ook bij Aikido Nederland. Onze leraren zijn allemaal gecertificeerd Leraar Martial Arts (LMA).


Technisch hoofdleraar

Terry Ezra Shihan (7e dan)


Exameneisen

De belangrijkste voorwaarde voor ontwikkeling in aikido is blijven trainen. Om je ontwikkeling te meten worden er examens georganiseerd waar je op uitnodiging van je leraar aan mag deelnemen. Examens worden minimaal 1 maal per jaar georganiseerd. Indien je gevraagd wordt om examen te doen zal in de trainingen aandacht besteed worden aan een goede voorbereiding. De exameneisen zijn te vinden op de AFN website, onder de kop exameneisen


Historie

Vereniging Centrum Aikido Rotterdam, de officiele naam van onze vereniging, noemen we meestal Kaishinkan. Deze naam, die "school van de open geest"' betekent, is in 1989 aan onze dojo gegeven door Kanetsuka Sensei, bij de opening van de toenmalige dojo aan de Westersingel. De vereniging is op 3 maart 1981 opgericht door 5 mensen: Trudeke Sterringa, Piet Lagerwaard, Jaap van der Laan, Peter Bot en onze huidige hoofddocent John Goverts. Deze lange historie maakt ons 1 van de oudste aikidoverenigingen van Rotterdam.


Links

Aikido Federatie Nederland, de aikido federatie waar Kaishinkan toe behoort.

Aikido Nederland, de overkoepelende federatie van de meeste aikidobonden in Nederland.

Aikido Enshukai , Jiki Shin Kan Utrecht en Jiki Shin Kan Arnhem, de andere verenigingen/stichtingen die ook behoren tot de AFN.