Kaishinkan Aikido Rotterdam
Ontspanning door inspanning
 

Dojo informatie

Locatie

Kaishinkan traint in sporthal Snelleman, Woelwijkstraat 39, Rotterdam. Na binnenkomst door de schuifdeuren direct naar rechts en de borden met aikido volgen.


Contributie

De contributie voor volwassenen bedraagt € 35,= per maand. Hiervoor kun je zo vaak komen trainen als je wil (zie de lestijden). Het inschrijfgeld is € 25,=.

De contributie is letterlijk een bijdrage aan de vereniging die daarvan de kosten betaalt (huur, afschrijvingen, e.d.). De leraren werken in principe belangeloos. Zij zijn allen vrijwilligers.


Leraren

De vereniging is aangesloten bij de Aikido Federatie Nederland (AFN) en via de AFN ook bij Aikido Nederland. Onze leraren en assistentleraren zijn allemaal gecertificeerd Leraar Martial Arts (LMA) niveau 2 en 3 (rijkserkende opleding van NOC*NSF).

John Goverts Shihan (6e dan)

Trudeke Sterringa (5e dan)

Philippe Notenboom (5e dan)

Marije Nijkamp (3e dan)

Alex Savtchenko (3e dan)


Technisch hoofdleraar

Terry Ezra Shihan (7e dan)


Exameneisen

De belangrijkste voorwaarde voor ontwikkeling in aikido is blijven trainen. Om je ontwikkeling te meten worden er examens georganiseerd waar je op uitnodiging van je leraar aan mag deelnemen. Examens worden minimaal 1 maal per jaar georganiseerd. Indien je gevraagd wordt om examen te doen zal in de trainingen aandacht besteed worden aan een goede voorbereiding. De exameneisen zijn te vinden op de AFN website, onder de kop exameneisen. Voor elke graad is een aparte pagina. Hier vind je bijvoorbeeld de eisen  voor het 6e kyu examen. Vanaf daar kun je eenvoudig doorklikken naar de exameneisen van de overige graden.


Historie

Vereniging Centrum Aikido Rotterdam, de officiele naam van onze vereniging, noemen we meestal Kaishinkan. Deze naam, die "school van de open geest"' betekent, is in 1989 aan onze dojo gegeven door Kanetsuka Sensei, bij de opening van de toenmalige dojo aan de Westersingel. De vereniging is op 3 maart 1981 opgericht door 5 mensen: Trudeke Sterringa, Piet Lagerwaard, Jaap van der Laan, Peter Bot en onze huidige hoofddocent John Goverts. Deze lange historie maakt ons 1 van de oudste aikidoverenigingen van Rotterdam.


Links

Aikido Federatie Nederland, de aikido federatie waar Kaishinkan toe behoort.

Aikido Nederland, de overkoepelende federatie van de meeste aikidobonden in Nederland.

Aikido Enshukai , Jiki Shin Kan Utrecht en Jiki Shin Kan Arnhem, de andere verenigingen/stichtingen die ook behoren tot de AFN.